BEHANDLA SÄNGVÄTNING
– MED VÅR DIGITALA SÄNGVÄTNINGS KLINIK
LADDA NER APPEN GRATIS
REGISTRERA DIG
SKAFFA ETT SÄNGVÄTNINGSLARM
BÖRJA BEHANDLING DIREKT
ÅTERKOPPLING, RÅD & TIPS

ÅTERKOPPLING DIREKT I MOBILEN
Du kan antingen göra behandlingen på egen hand eller i samråd med din läkare eller sjuksköterska. Om du har kontakt med sjukvården, är det möjligt för din läkare eller sjuksköterska att följa dina framsteg dagligen och om behandlingen behöver justeras.
Som patient laddar du ner Pjama Appen gratis från AppStore eller Google Play. Du registrerar i Appen hur behandlingen fortskrider varje dag. Du får anpassad feedback, råd och tips från vår digitala klinik utifrån dina framsteg.
Pjamas digitala klinik för behandling av sängvätning har utvecklats tillsammans med svensk sjukvård och ledande forskare, sjuksköterskor och läkare inom området.
HUR FUNGERAR DET?
1. KONTAKTA DIN SJUKVÅRD ELLER BÖRJA BEHANDLINGEN SJÄLV
I de flesta fall sker behandlingen efter kontakt med sjuksköterska eller läkare. Det är dock möjligt att starta behandlingen på egen hand med vår digitala klinik för behandling av sängvätning. Forskning har visat att om du är motiverad har du samma chans att nå ett positivt behandlingsresultat på egen hand med Pjamas digitala vårdtjänst.

2. Ladda ner appen
Ladda ner och installera Pjama appen kostnadsfritt från App Store eller Google Play. Appen finns tillgänglig på svenska och flera andra språk.
3. REGISTRERA DIG
Registrera dig i Pjama-appen och svara på frågorna. Om du utför behandlingen på egen hand eller om kliniken/sjukhuset du besöker inte finns med i vallistan, välj “Pjama Sängvätningsklinik” som din klinik. Välj annars den klinik du är i kontakt med.
Appen kan användas av två eller flera användare samtidigt, förutsatt att de loggar in med samma e-postadress och lösenord.
4. SKAFFA ETT ENURESLARM
Innan behandlingen kan påbörjas måste ni ha tillgång till ett sängvätningslarm. Ibland kan detta erbjudas från vården. I Västra Götaland kan du få Pjama sängvätningslarm förskrivet gratis. Kontakta din läkare eller sjuksköterska. Om Larmen inte finns tillgängliga där du bor kan du skaffa ett larm från vår webshop.
Alla våra larm kan användas av både flickor och pojkar, vi rekommenderar er att följa vår guide genom att klicka på bilden intill eller här!
5. BÖRJA BEHANDLINGEN
När du har ditt sängvätningslarm kan du börja behandlingen. Det är viktigt att behandlingen med larmet utförs varje natt och att ni registrerar utfallet i kalendern i appen varje dag. Er sköterska eller läkare kommer att kunna följa er digitalt och se er utveckling.
Om ni använder telefonen som larmenhet tänk på att Pjama Appen ska vara igång (kan vara aktiv i bakgrunden) och inom 5 meters räckvidd från sensorn. Med vissa telefoner kan räckvidden vara upp till 20 meter.
En introduktion till hur appen ska användas visas här intill.
6. TIPS, RÅD OCH ANALYS
Ni kommer att få tips och råd över vad ni bör tänka på under behandlingen direkt i Pjama Appen. Dessa är både allmänna råd och personliga råd baserat på hur det går för just er. De flesta kommer att nå en framgångsrik behandling. Baserat på den data ni registrerar görs dagligen analyser för att efter fyra veckor kunna göra en utvärdering på om det är värt att fortsätta behandlingen eller om den bör avslutas. En analys utförs sedan varannan vecka.
Man anses botad vid 14 torra nätter i rad men för att vara säker rekommenderar vi att man fortsätter tills man har 28 torra nätter i rad. Sjukvården i Sverige rekommenderar följande Råd & Tips.
ARBETAR DU I VÅRDEN
NYFIKEN PÅ VÅR DIGITALA TJÄNST?
Om du arbetar inom vården och ännu inte är kopplad till Pjamas digitala tjänst, klicka på “mer information” här intill.
PJAMA BIDRAR TILL ATT FORSKNINGEN GÅR FRAMÅT!
PROJEKT MED SVENSK SJUKVÅRD
Pjama och vår sängvätningstjänst utvecklas i ett större projekt tillsammans med svensk sjukvård och ledande forskare, läkare och sköterskor. I projektet letar man nya indikatorer och tittar närmare på vilken typ av behandling som är mest fördelaktig för behandling av enures (sängvätning).
Det finns idag 25 sjukhus runt om i Sverige som behandlar patienter med hjälp av Pjamas sängvätningstjänst.
